PRZYSTAWKI
- Śliwki smażone w boczku (8 sztuk) – 12 zł
- Paluchy z pieca z drożdżowego ciasta z ziołami i oliwą z suszonymi pomidorami (4 sztuki) – 10 zł
- Deski serów – 20 zł (mała) | 38 zł (duża)
- Krewetki tygrysie z patelni (10 sztuk) – 22 zł
- Duża porcja frytek – 7 zł
ZAPIEKANKI
- Mazurska z ziemniakami, kurczakiem, papryką oraz sosem koperkowo-śmietanowym z pieczarkami, zapiekana z żółtym serem – 16 zł (mała) | 18 zł (duża)
- Perska z ziemniakami, boczkiem, pomidorem, ogórkiem konserwowym, śmietaną i żółtym serem – 16 zł (mała) | 18 zł (duża)
- Warzywna w sosie pomidorowym z serem feta podana z grzanką – 16 zł (mała) | 18 zł (duża)
MIĘSA
- Kurczak z sosem z sera pleśniowego i gruszką (ziemniaki zapiekane lub frytki, sałatka) – 29 zł
- Pierś indyka z sosem z grzybów leśnych (ziemniaki zapiekane lub frytki, sałatka) – 29 zł
- Polędwiczka z sosem musztardowo-chrzanowym (ziemniaki zapiekane lub frytki, sałatka) – 30 zł
- Polędwiczka po góralsku z oscypkiem i żurawiną (ziemniaki zapiekane lub frytki, sałatka) – 30 zł
- Polędwiczka Siedlisko z cebulką i pieczarkami (ziemniaki zapiekane lub frytki, sałatka) – 29 zł
- Golonko zapiekane w sosie piwno-sojowym z chlebem, musztardą, chrzanem i sosem czosnkowym – 29 zł
- Parzybroda. Schab z kością zapiekany w kiszonej kapuście i śmietanie, z zapiekanymi ziemniakami – 27 zł
ZUPY
- Zupa cebulowa z grzankami i żółtym serem – 10 zł
- Zupa serowa z mięsem mielonym, warzywami i topionym serem – 12 zł
- Zupa grzybowa – Krem z suszonych grzybów ze śmietanką i grzankami – 12 zł
- Zupa paryska – Krem z ziemniaków i porów z ziołami, grzanki – 10 zł
- Zupa krem chrzanowy z chrustem z boczku – 12 zł
RYBY I OWOCE MORZA
- Pstrąg smażony z ziołami, sałatką i frytkami – 28 zł
- Łosoś pieczony z masłem i ziołami, zapiekane ziemniaki, sałatka – 31 zł
- Małże po grecku w pikantnym pomidorowym sosie zapiekane z serem feta, podane z grzanką – 29 zł
PIEROGI SMAŻONE
- Ruskie – 13 zł
- Z mięsem – 13 zł
- Wiosenne ze szpinakiem i serem – 13 zł
- Boruty z salami i fetą; pikantne – 13 zł
NALEŚNIKI (2 sztuki)
- Z kurczakiem curry, kukurydzą, selerem naciowym i serem żółtym – 17 zł
- Słodkie z białym serem i sosem z owoców – 17 zł
PLACEK SIEDLISKO
- Placek-pizza z cienkiego, drożdżowego ciasta z ziołami, sosem z pomidorów i wybranym serem, przyrządzany według własnej kompozycji klienta – 19 zł duży (41 cm) | 15 zł mały (36 cm)
- dodatki ( po 3 zł): cebula, papryka, pieczarki, pomidory, podsmażana kiełbaska, podsmażany boczek, salami, oliwki
- dodatki (po 4 zł): ser żółty, mozzarella, camembert, ser z niebieską pleśnią
PLACEK 4 SERY
- Placek-pizza z cienkiego, drożdżowego ciasta z ziołami, sosem z pomidorów i czterema rodzajami serów – 37 zł duży (41 cm) | 27 zł mały (36 cm)
TARTE FLAMBÈE
- Tradycyjny alzacki placek na bazie ciasta drożdżowego z farszem z boczku, cebuli i twarożku – 24 zł
DESERY
- Lody waniliowe (1 gałka) – 3 zł
- Dodatki do lodów – po 2 zł: bita śmietana, bakalie, owoce, sos czekoladowy
- Lody waniliowe z gorącym sosem owocowym (3 gałki) – 13 zł
- Kawa mrożona z lodami i bitą śmietaną – 12 zł
- Bajka – galaretka z bitą śmietaną i ajerkoniakiem – 12 zł
- Jogurt naturalny z owocami i Muesli – 10 zł
Do każdej potrawy możemy zaproponować Państwu wina z naszej piwnicy.